Filmtopp är en självklar aktör på den svenska film- och TV-marknaden, som har ett tätt samarbete med branschens största aktörer. Nedan kan du göra dig bekant med några av våra typiska besökare, som lika gärna läser om nya Netflix filmer som om det som trendar i svensk TV.

1. Sport-Kalle (16-35)

Intressen: Sport, action, komedier
Artiklar: Tipslistor
Tonalitet: Rappt och fyndigt

Sport-Kalle gillar främst filmer med mycket fart och med kända namn i rollistan – Fast and the Furious och allt med Marvel kan inte slå fel!

Föredrar snabba tips och gillar nästan uteslutande amerikansk film. Gärna action eller komedier och när det kommer till TV-serier hugger han allt som trender.

Strömtjänster: Netflix, Viaplay, Disney+

2. Influencer-Lina (16-25)

Intressen: Det som trendar, Sociala medier, Shopping, Serier,  Reality, skräck
Tonalitet: Lättsamt med fokus på bilder, gifs och nostalgi

Influencer-Lina älskar det som trendar på sociala medier och särskilt vad som händer i kändisvärlden. Reality och Influencers är grejen, men går bananas på allt content om skräck & nostalgi. Då tvekar hon inte en sekund att dela materialet med sina vänner!

Artiklarna som konsumeras på Filmtopp ska vara roliga, proppade med bilder och innehålla en snabb, catchig text. Föredrar serier framför filmer och då gärna charmiga produktioner riktade mot unga vuxna.

Vill läsa om: Reality, ungdomsserier, skräck och romantik

Strömtjänster: Netflix, Discovery+, C More

3.Viktor den unga filmnörden (16-30)

Intressen: Film, litteratur
Artiklar: Recensioner, Krönikor, Nyheter, Reportage
Tonalitet: Nördigt, ingående och semiseriös ton

Beskrivning: Viktor är en sucker för moderna och smarta filmer i stil med Christopher Nolan, Paul Thomas Anderson och Wes Anderson, men han är också svag för Martin Scorsese och har en kärlek för sci-fi och Ridley Scott.

Viktor analyserar filmerna noga och vill gärna att det ska finnas något djupare i det han ser. Föredrar film framför serier och tveka inte att kommentera faktafel eller återge teorier. Han tillhöra också den utrotningshotande skaran som importerar och köper fysisk film.

Strömtjänster: HBO Max, Netflix, Cineasterna 

4.Småbarnsföräldern Freja (30-40)

Gillar: Snabba listor, reality familjerelaterat innehåll och hög igenkänning
Artiklar: Tipslistor, nostalgi från 90/00talet.
Tonalitet: Lättsamt, kortfattat

Har dåligt med tid och vill ha tips för framförallt två typer av tillfällen: 1) något som barnen kan uppskatta, 2) något hon och hennes partner kan uppskatta när barnen inte är hemma/sover.

Småbarnsföräldern har dåligt med tid och vill helst ha något som är enkelt att titta på. Humor uppskattas och hög igenkänning. Det får inte ta för långt tid att hitta kvällens film och därför blir det allt för ofta säkra kort eller titlar som redan har konsumerats. Filmer längre än 2 timmar är inte heller populärt eftersom sömnen kommer påtagligt ofta innan filmens final.

Lättsamma texter som inte är särskilt långa. Tydlighet i var man kan se filmerna.

Vill läsa om: Snabba filmtips, barn- och familjefilmer, roliga svenska nyheter.

Strömtjänst: Netflix, Viaplay, C More, Disney+

5. Krim-Marianne (50+)

Gillar: Brittiska och skandinaviska kriminalare
Artiklar: Om SVT Play, C More och Viaplay, artiklar om kriminalare
Tonalitet: Vuxet, men inte för torrt

Krim-Marianne är en sucker för kriminalare, särskilt svenska och brittiska. Hon ser det mesta hon kommer över på SVT Play, C More och Viaplay. Serierna får gärna ha ett fokus på relationer och även lite humor, så länge historien ramas in av en spännande intrig.

Vill läsa om: Vad som finns på SVT Play och svenska streamingtjänsterna, nordiska och brittiska produktioner med tungvikt på deckare

Strömtjänster: SVT Play, HBO Max, C More

Ta gärna kontakt om du är intresserad av mer unika data från Filmtopp.